Mogelijke brandstichting bij Montessori Basisschool aan de Vikingenpoort

Door redactie 9 mei 2018

De Montessori Basisschool aan de Vikingenpoort in Houten is in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen door een brand. Toen de brandweer kwam sloegen de vlammen al uit één van de lokalen aan de voorzijde van de school. Hoewel de brand snel geblust kon worden, is de schade aanzienlijk.

De brand werd omstreeks 04.00 uur ontdekt door surveillerende agenten. Die zagen vlammen in een lokaal aan de voorzijde van de school. De brandweer schaalde al meteen op om uitbreiding van de brand in het gebouw te voorkomen. De politie sluit brandstichting niet uit. De reden dat er agenten in de buurt waren, was namelijk omdat buurtbewoners glasgerinkel hadden gehoord en 112 hadden gebeld.

Nog geen week geleden was er enkele straten verderop een brandje bij Sociaal Cultureel Centrum De Grund. Daar ontstond brand in het keukentje. Onbekend is of de twee branden met elkaar te maken hebben. Evenmin is onbekend of het voor de kinderen vandaag een vrije dag wordt, mogelijk kunnen zij op de twee andere locaties van de Montessorischool in Houten opgevangen worden. De school blijft woensdag in ieder geval gesloten.

Montessori basisschool Houten

basisscholen

vandaag gesloten

Vikingenpoort 30

Bekijk meer: basisscholen
Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie