Donderdag kun je hier even gluren tijdens de Open Boerderijdagen

Door redactie 8 mei 2018

Komende donderdag kun je weer bij diverse boerenbedrijven binnenkijken tijdens de landelijke Open Boerderijdagen. Voor zover weten doen er in Houten geen boerderijen mee, maar in onze omgeving wel. We vertellen je waar je kunt aanwaaien en wat de allerleukste activiteiten (voor kinderen) zijn.

Familie van Wijk, Odijk

De familie van Wijk doet dit jaar voor de 3e keer mee met de Boerderijdagen! De familie bestaat uit Jeroen, Astrid en de kinderen Medde Sophie (7), Ivar (5), Thije (3) & Florian (0). De familie beschikt over een modern melkveebedrijf met een melkrobot waar de koeien gemolken kunnen worden wanneer ze zelf willen. Naast 120 melkkoeien hebben ze ook nog andere dieren zoals een hond, poes, schapen, kippen en beschikt de boerderij over akkerranden met bloemen, voor de vogels en bijen, op het land.

Adres:
Schadewijkerweg 4
3984LH Odijk

Bioboerderij Miltenburg, Schalkwijk

De familie Miltenburg ontvangt u graag op hun moderne biologische melkveebedrijf. Vanaf de zolder boven de melkrobots heeft u een mooi overzicht over de stal. Michiel en Yvonne geven u graag een rondleiding. Van de melk maakt kaasmaker Huig van de Graaf heerlijke biologische kaas.

Adres:
Overeind 33
3998JB Schalkwijk

Boerderij Den Oord, Schalkwijk

De familie Vernooij ontvangt u graag in hun nieuwe sky-box waaruit u zicht hebt op onze melkkoeien, 2 nieuwe melkrobots, mestrobot en voeraanschuifrobot. Natuurlijk kunt u ook bij de kalfjes kijken en eventueel met Alana, de stalfavoriet en recordmelkproducente op de foto. De koffie staat klaar en Arjen vertelt graag wat ze allemaal doen op hun melkveebedrijf.

Adres:
Beusichemseweg 146
3998 NL Schalkwijk

Familie Uijttewaal, ’t Goy

Kent u het kraampje aan de Kapelleweg? De familie Uijttewaal verkoopt hier het heerlijkste fruit (en eieren) aan voorbijgangers. Op Hemelvaartsdag neemt Cornelis u graag mee de boomgaard in om u alles te vertellen over de groei & bloei van de fruitbomen op zijn percelen.

Adres:
Kapelleweg 20,
3997 MP ’t Goy

Van Wijk Fruit, ’t Goy

Enig idee wat zo’n appel allemaal al heeft meegemaakt voordat ie in de winkel ligt? Bij Van Wijk Fruit weten ze er echt alles van! En op Hemelvaartsdag willen ze u er graag meer over vertellen en laten zien wat daar allemaal bij komt kijken.

Adres:
Beusichemseweg 134a,
3997 ML  ’t Goy

Boerderij de Hoogt, ‘t Goy

Ries en Yvette Vernooij nodigen u graag uit op hun duurzame melkveebedrijf. Hier worden de koeien gemolken in een 2×10 zij aan zij melkstal. Ze willen een eerlijk beeld geven van de melkveehouderij. Ze laten graag zien wat ze doen en vooral waarom ze dat doen. Op deze boerderij kunnen ook Campina producten geproefd worden. Kom kijken en vraag ze alles wat u altijd al wil weten over het boerenleven!

Adres:
Beusichemseweg 138,
3997 ML ‘t Goy

Hofstede Rhijnauwen, Bunnik

Op Hemelvaartsdag stelt de familie van Dijk het erf open. Kees van Dijk is een trotse melkveehouder en wil daar de burgers graag wat meer over vertellen. Zonder toeters en bellen maar gewoon zoals het is.

Adres:
Rhijnauwenselaan 18,
3981 HH Bunnik

Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie