De zon komt er aan! Tropisch heet in Houten dit weekeinde!

Door redactie 24 mei 2018

De zomer is vroeg dit jaar! Want had je het de afgelopen twee dagen al benauwd? Bereid je dan voor op meer, dit weekend wordt het tropisch warm in Houten. 

Het ziet er volgens de voorspellingen komende dagen nog wat somber uit. Met 90 procent kans op regen, hier en daar een onweersbui en temperaturen van maximaal 25 graden is het tot en met vrijdag drukkend warm. Maar zoals wel vaker in Nederland, komt na onweer zonneschijn. Dit weekend laat de zon zich in Houten weer zien en wordt het 28 graden!

Foto: Weeronline

En nu?

Nou, als je nog geen plannen had dan kun je altijd nog besluiten om een bbq in park te regelen voor jezelf en enkele vrienden. Je kunt uiteraard ook alvast plannen maken om ergens dit weekeinde eens lekker te gaan terrashangen. Vergeet ook zeker niet even een ijsje te scoren.

Warmste mei sinds 1901

De komende warme dagen helpen om het vorige warmterecord voor de maand mei te breken. Nu al is bekend dat deze maand de warmste meimaand sinds 1901 wordt. Het vorige record was in 2008 toen mei gemiddeld 15,7 graden haalde. Volgens weeronline zorgt het komende weekeinde ervoor dat het mei-gemiddelde op minimaal 16,4 graden komt. Als de maandtemperatuur uitkomt op 16,5 graden, dan zou dit zelfs de warmste meimaand sinds 1706 worden. De kans dat dit gebeurt is 80 procent.

Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie