Ben jij al lek geprikt? Een nieuwe golf muggen bereikt Houten

Door redactie 13 juni 2018

Haal die klamboe maar tevoorschijn! Door de hoge temperaturen en (meer dan) genoeg regen is de ‘tweede generatie’ muggen tevoorschijn gekomen. De afgelopen dagen is er een enorme stijging van het aantal waargenomen muggen in Houten en het einde lijkt nog niet in zicht.

Illustratie: Nature Today

De uitzonderlijk hoge temperaturen van de afgelopen maanden hebben de mug vroeg wakker gemaakt uit de winterslaap. Het is ook nooit goed! Normaal begint de ellende pas echt toe te nemen in de tweede helft van juni, met een piek in juli en augustus, maar dit jaar zijn we, ook in Houten, al eerder de sjaak.

Heel veel overlast

Bereid je dus voor op nachten vol gezoem en bulten… Volgens muggenradar.nl is het aantal meldingen van muggenoverlast in de categorieën ‘veel overlast’ en ‘heel veel overlast’ al flink toegenomen. Ook in Houten kunnen we er niet meer omheen als we de gegevens moeten geloven.

En denk maar niet dat we er hierna vanaf zijn. Volgens Nature Today is dit namelijk een extra generatie muggen, en kunnen we ons over enkele weken opnieuw voorbereiden voor de derde generatie muggen.

Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie