Gaaf! Er komen een klimbos en theehuis in Nieuw Wulven!

Door redactie 11 juni 2018

In aanvulling op het speelbos dat nu al bestaat in Nieuw Wulven, komt er waarschijnlijk ook een heus klimbos. Staatsbosbeheer is al voorstander, en ook is er al een ondernemer die de kar wil trekken. Naast een klimbos, zijn er ook plannen voor een theehuis en trimbaan.

De kans dat de plannen ook realiteit worden, is behoorlijk groot. Staatsbosbeheer is namelijk eigenaar van Nieuw Wulven en sinds enkele jaren probeert de organisatie zich meer te richten  op ‘beleven’ in plaats van enkel ‘beschermen’. Het recreatiegebied is zo’n twintig jaar geleden aangelegd en de boompjes van toen zijn inmiddels flinke bomen geworden.

“Wij denken dat het gebied toe is aan een zekere verbreding”, zegt woordvoerder Jan Vrielink tegen het AD. “Daarin past horeca, op beperkte schaal, zodat we niet alleen kinderen het gebied in trekken, maar ook ouders en andere doelgroepen uitnodigen. Er komt bijvoorbeeld ook een trimbaan, zodat er kan worden gesport in de natuur.”

Theehuis

Ook zakelijk gezien is de kans flink dat de plannen doorgang vinden. Onderneemster Stella Heinen, die nu ook al restaurant ’t Berghuis in Amerongen runt, heeft samen met haar zakelijk partner René Willigenburg wel oren naar het concept. Het nieuwe theehuis zal in ieder geval geen pannenkoekenhuis worden, maar meer een plek waar wordt gewerkt met ecologische producten, als het even kan uit de eigen streek.

2020

Vorige week is er een eerste informatiebijeenkomst geweest waar ook de gemeente en Staatsbosbeheer bij aanwezig waren. De plannen, die inmiddels al enkele jaren oud zijn, lijken hiermee toch wel iets in een stroomversnelling gekomen. De zoektocht naar een nieuwe, bredere invulling voor Nieuw Wulven startte al in 2016.

Staatsbosbeheer denkt dat het theehuis in de zomer van 2020 open kan, en dat er dan uiteindelijk jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers naar Nieuw Wulven zullen komen. Om die toestroom op te vangen is de aanleg van een extra aansluiting op de Rondweg en een parkeerplaats voor honderd auto’s onderdeel van de plannen.

Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie