Hooikoortsalarm! Droog weer zorgt voor veel pollen in Houten

Door redactie 30 mei 2018

Loop jij al dagen met jeukende ogen en eindeloze niesbuien rond? Dat kan kloppen, want iedereen met hooikoorts kan hier momenteel in Houten veel last van hebben. Door het warme en droge weer komen er veel pollen van het gras af die in de lucht komen. Even bij de Houtense parken vandaan blijven dus…

Op de site van WeerOnline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we nu dus dat de meeste pollen van het gras afkomen en dat dit de komende dagen nog wel blijft in Houten, mede omdat er door de wind uit het oosten veel Duitse pollen worden meegevoerd.

Ja, en nu?

Goed om te weten waar die droge ogen vandaan komen, maar wat kun je er dan tegen doen? Hooikoorts is helaas iets wat is aangeboren, maar dat betekent niet dat je er niks aan kunt doen! Zo zijn er gelukkig wel een aantal maatregelen die je kunt nemen om klachten te verminderen. Zo helpt het om meubels regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Ook wil het dragen van een zonnebril als je buiten bent helpen en houd je de pollen buiten door je ramen en deuren dicht te houden.

Pollenoverlast

Als Houten niet wordt overgeslagen als het eindelijk een keer gaat regenen, dan kan dat wat verlichting brengen. Hierdoor wordt de lucht namelijk tijdelijk schoongespoeld, maar al gauw wordt nieuw pollen uit de omgeving aangevoerd. Bovendien zorgt het regenwater ervoor dat planten na buien flink groeien en veel pollen verspreiden. De hevigste buien zijn komende dagen te verwachten. Later in de week worden de buien minder fel en zijn er vaker droge momenten. Hierdoor blijft de pollenoverlast aanzienlijk.

Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie