Triest… Houtens stel met vier kinderen vanaf dinsdag op straat

Door redactie 4 juni 2018

Al 17 jaar woonden Jolanda en Raymond naar tevredenheid aan de Schegcamp in Houten. Hier komt deze week een einde aan, en dat is niet zonder gevolgen. Het gezien met vier kinderen heeft namelijk nog geen nieuwe passende woonruimte.

Het huurhuis waar het gezin tot aan dinsdag in woont, staat op naam van de ouders van Raymond. Nadat zijn moeder eerder al naar Spanje vertrok en zijn vader vorig jaar overleed, begonnen de problemen. Omdat de hoofdhuurders van het pand niet meer in beeld waren, woonde het gezin daar onrechtmatig.

Omdat het gezin werd beschouwd als nieuwe huurder, kon de huur worden aangepast. Na een verhoging viel de woning in de vrije sector, waar Raymond volgende regels te weinig voor verdient. Viveste bood het gezin een andere woning aan, maar het stel bedankte vriendelijk voor de woning van 50 vierkante meter.

Kees Krekeling van Viveste vindt het vervelend dat het zo moet gaan. Maar er was sprake van onrechtmatig huurderschap. “De rechter heeft daarop besloten dat deze mensen de woning moesten verlaten.” Dat moment is deze week aangebroken, want 5 juni moet het gezin de woning moet hebben verlaten.

Lees het hele verhaal bij het AD.

 

Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie