Fiets kwijt? Grote kans dat de gemeente ‘m heeft

Door redactie 19 juni 2018

Als internationaal bekende fietsstad kan het niet anders dan dat er flink wat van die stalen rossen in Houten geparkeerd staan. Fietsen die al langer dan drie weken bij een winkelcentrum staan geparkeerd, worden deze week weggehaald door de gemeente.

Sinds eind mei houdt de gemeente van fietsen in de gaten of deze langer dan drie weken staan geparkeerd in en nabij de winkelcentra het Rond, Het Oude Dorp en Castellum. Die fietsen hebben inmiddels een blauwe sticker ‘cadeau’ gekregen van de controleurs. Vanaf deze week zullen fietsen met zo’n sticker worden afgevoerd naar de gemeentewerf. Mocht jouw fiets daar tussen zitten, dan kun je deze – met de passende sleutel als bewijs – daar binnen drie maanden ophalen.

De gemeente doet deze actie twee keer per jaar, maar dit keer doet ook fietstransferium Het Rond mee. Als jouw fiets daar al een tijdje staat, dan heb je aanzienlijk minder tijd om deze op te halen. Alle fietsen die daar al een langere tijd staan, worden door de beheerder van het transferium op 27 juni definitief verwijderd.

Wist je trouwens dat je fiets in het centrum niet onder het spoor mag worden geparkeerd? Fietsen die daar toch worden geparkeerd krijgen een sticker en worden na een half uur in het transferium gezet.

Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie