Uitkijken geblazen! Dit is de gevaarlijkste rotonde in Houten

Door redactie 1 mei 2018

Nederland krijgt steeds meer rotondes. En ondanks dat ze over het algemeen veiliger zijn dan kruispunten, gebeuren er nog vaak ongelukken, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Hier in Houten moet je extra alert zijn:

Nederland telt op dit moment ruim 5.000 rotondes en in totaal registreerde de politie 1.524 ongevallen op rotondes waarbij slachtoffers vielen. Op 67 rotondes in het land zijn tussen 2014 en 2017 tien of meer ongevallen geregistreerd of meer dan vijf ongevallen waarbij slachtoffers vielen.

Hoe zit dat in Houten?

RTL heeft alleen rotondes meegenomen waar de politie tenminste één ongeval heeft geregistreerd tussen 2014 en 2017. De gevaarlijkste plek in Houten is dan de rotonde bij de De Bouw, De Koppeling en Het Erf. Hier zijn tussen 2014 en 2017 twee ongevallen gebeurd, waarbij in 1 geval met gewonden. Bekijk hier de kaart.

De rotonde met de meeste ongevallen in heel Nederland is knooppunt Joure. Hier werden tussen 2014 en 2017 62 ongevallen met schade geregistreerd en twee ongevallen met gewonden.

Waarom zijn bepaalde rotondes gevaarlijker?

Wat vooral lastig is zijn de verschillende verkeersregels, meldt RTL. De ene keer hebben fietsers voorrang, dan weer niet. Mensen weten blijkbaar niet goed waar ze aan toe zijn. Er zouden wel richtlijnen zijn, maar die worden vaak genegeerd bij het aanleggen van nieuwe rotondes (een richtlijn is geen wet en dus niet verplicht). Verwarrend voor weggebruikers dus!

Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie