Enorme brand legt bedrijfspand DHL in de as

Door redactie 24 juni 2018

De hulpdiensten zijn vannacht met groot materieel uitgerukt voor een grote brand aan de Edisonbaan. Het bedrijfspand, waarin onder meer DHL en een schildersbedrijf waren gevestigd, kan grotendeels als verloren worden beschouwd.

De brand brak vannacht rond vier uur uit en breidde zich snel uit. De hele achterkant van het pand moet als verloren worden beschouwd. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is het te gevaarlijk om het pand binnen te gaan en laten ze het gecontroleerd uitbranden, meldt het AD.

De brandweer zal de hele zondagochtend nog nodig hebben om na te blussen. Omdat de brandweer wil voorkomen dat de brand opnieuw oplaait, wordt het achterste gedeelte van het pand gesloopt. Er wordt nu een enorme hoeveelheid water in gepompt, maar er komt nog steeds veel rook uit het pand.

Ramen en deuren sluiten

Via een NL-Alert is bewoners van de wijk Fokkesteeg zondagochtend vroeg geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en eventuele mechanische ventilatie uit te schakelen. Dat advies werd rond half negen weer ingetrokken. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle.

Overlast

Het DHL-punt was recent nog in het nieuws. Aanleiding was de eis van De Verenigde Senioren Partij (VSP) dat het stadsbestuur optreedt tegen DHL op die locatie. Het bedrijf zou er, in strijd met het bestemmingsplan, werken en veel hinder voor omwonenden veroorzaken.

 

Foto: Jan Dankbaar

 

Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie