Bezoek dit weekend eens een molen

Door redactie 11 mei 2018

Hoe leuk is dat! Dit weekend kun je gratis een molen bezoeken. Door heel Nederland stellen molens hun deuren open voor publiek om te laten zien hoe een molen werkt en wie de molenaar is die de molen bedient. ‘Onze’ molen doet ook mee.

Je hebt de molen in Park Oudegein ongetwijfeld wel eens gezien en zien draaien, maar komend weekeinde kun je ook naar binnen. Op zaterdag 12 en zondag 13 mei 2018 zijn namelijk vele honderden wind-en watermolens in Nederland open voor bezoek tijdens de Nationale Molendag.

Geschiedenis

De Oudegeinse Poldermolen heeft al een lange geschiedenis. Uit oude documenten blijkt dat er nabij de huidige Doorslagbrug al in 1534 een molen stond. Die molen werd in 1627 vervangen en in 1667 nog een keer. Die molen heeft bijna 300 jaar lang bemalen, maar werd begin jaren tachtig wegens bouwvalligheid echt stilgelegd en moest het vanaf toen zonder wiekenkruis en bovenhuis stellen. De ondertoren is in 2003 op initiatief van inwoners en ondernemers in Nieuwegein verhuisd naar de huidige plek nabij de kinderboerderij.

Als je inmiddels wel uitgekeken bent op de molen in Park Oudegein, dan kun je natuurlijk ook in de omgeving een molen bezoeken. Zo staat er in IJsselstein en Werkhoven een stellingmolen. Op deze site kun je handig alle molens op een kaart zien.

Genieten van Nieuwegein

Hoe vet! De molen in park Oudegein gaat weer echt malen

Je hebt de molen in Park Oudegein ongetwijfeld wel eens gezien en zien draaien, maar wist je...
redactie - Geplaatst op 24 april 2018

 

Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie