Dit is volgens de Terras Top 100 het beste terras van Nieuwegein

Door redactie 3 juli 2018

Voor de elfde keer op rij is deze week de Terras Top 100 van Misset Horeca, een vakplatform voor de horecasector, bekendgemaakt. Voor het allerbeste terras van Nederland moet je naar Heerenveen, maar ook in en rondom Nieuwegein zijn topterrassen te vinden.

Volgens Misset Horeca is het terras van restaurant ’t Gerecht in Heerenveen de allerbeste van Nederland. Maar, je hoeft niet helemaal naar Friesland voor een topterras. Ook Nieuwegein staat – gelukkig – in de lijst.

Het beste terras van Nieuwegein

Voor het allerbeste terras van Nieuwegein hoef je de stad niet uit. Het terras van Down Under staat op nummer 5 in de lijst. Maar als je toch zin hebt om te fietsen, dan kun je eventueel nog naar Utrecht om een bezoekje te brengen aan Dengh, de nummer 24 van de lijst. Als je nieuwsgierig bent welke terrassen nog meer goed scoren in de omgeving, dan kun je hier een mooi kaartje bekijken.

Terras Top 100

Bij dit soort lijstjes is het altijd fijn om te weten hoe ze tot stand zijn gekomen. In het geval van de Terras Top 100 van Misset Horeca is het zo dat horecazaken zich zelf kunnen opgeven voor de lijst. Vervolgens krijgt iedere deelnemer een anoniem bezoek van een lid van de vakjury. De beste 125 terrassen gaan door naar ronde twee en worden bezocht door een mystery visitor. Als deze bezoeken achter de rug zijn, worden de totaalscores gemaakt: mystery visits tellen voor twintig procent, vakjurybezoek telt voor tachtig procent. Et voila: men heeft een Terras Top 100!

Down Under

strandtenten

nu gesloten10:00 - 22:00

Ravensewetering 1

Bekijk meer: strandtenten
Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie