Neeeee! De buschauffeurs in Nieuwegein gaan weer staken

Door redactie 19 juni 2018

Het busvervoer in Nieuwegein ligt begin volgende week voor enkele dagen plat. Een groot deel van de bussen in en rond de stad zal vanaf maandag 25 juni ‘voor onbepaalde tijd’ niet rijden. Dat betekent dus minstens enkele dagen op zoek naar een alternatief.

Staking op maandag 25 juni

De vakbond van de chauffeurs, FNV Streekvervoer, kondigt de staking voor 25 juni aan. “Werkgevers in het streekvervoer volharden in hun onwil om duidelijke afspraken te maken in de cao over vermindering van de enorm hoge werkdruk en over een fatsoenlijke loonsverhoging voor alle werknemers in het OV.” Daarom zullen de bussen maandag wederom niet rijden. FNV kiest bewust voor 25 juni. Dan zijn de herexamens ook achter de rug en worden scholieren niet getroffen.

Zoveelste staking

Het is dus niet de eerste keer dat er gestaakt wordt. Een paar weken terug hielden de buschauffeurs het ook al voor gezien. Overigens is het niet uitgesloten dat er bussen rijden. Niet alle chauffeurs gaan staken en misschien zou je nog wel van A naar B. Maar tippie van ons: ga daar maar niet vanuit.

De laatste landelijke staking duurde twee dagen. Hoe lang het deze keer duurt, is nog niet duidelijk. “Onbepaalde tijd”, aldus FNV. Volgens CNV-vakmensen gaat het om “een vooralsnog driedaagse staking”.

Eerder hierover verschenen:

Verkeer

Mensen, let even op: geen openbaar vervoer maandag in en om Nieuwegein

In regio Utrecht en andere delen van het land, en dus óók in [stadsnaam], rijden er maandag ...
redactie - Geplaatst op 27 april 2018
Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie