Pak je klapstoel maar! Groen licht voor de buurtcamping bij De Middengaarde

Door redactie 23 mei 2018

Het heeft er even om gespannen of de buurtcamping van vorig jaar een vervolg zou krijgen. Maar goed nieuws! Ook dit jaar kunnen er weer tentjes worden op het eventterrein aan de Galecopperzoom. De opzet is dit jaar wel anders: kleinschaliger en meer gericht op gezinnen met een smalle beurs.

De organisatie van de buurtcamping is dit jaar in handen van de nieuwe stichting Burgerinitiatieven Nieuwegein. Daar waar het concept vorig jaar draaide om een muziekfestival en 250 campinggasten en naar verwachting zo’n 500 daggasten, gaat het roer dit jaar om. “We gaan terug naar de basis van het campinggevoel”,  zegt voorzitter Krijn Maartens van stichting Burgerinitiatieven Nieuwegein tegen het AD. “Gezellig met elkaar rond het kampvuur met akoestische gitaarmuziek erbij.”

De buurtcamping Nieuwegein wil gezinnen met een smalle beurs in het eerste weekend van de schoolvakantie in Midden Nederland, van 13 tot 15 juli, zo een bijna gratis vakantieweekend laten beleven. Maartens: “We gaan het kleinschalig neerzetten waardoor er meer aandacht is voor de kampeerder.”

Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie