Altijd al willen binnenkijken bij een tiny house? Dat kan!

Door redactie 13 juni 2018

Sinds eind vorig jaar staan in Plettenburg-West in een weiland en boomgaard aan het Merwedekanaal enkele piepkleine huisjes. Deze zelfvoorzienende tiny houses van maximaal 25 vierkante meter worden steeds populairder. Zelf ook nieuwsgierig? Er is een heuse open dag!

Op het terrein, genaamd Tiny Village Kleinhuizen, staan nu zes van die kleine huizen. In totaal is er plek voor tien tiny houses. De gemeente heeft een vergunning tot september 2019 afgegeven en hoe het daarna gaat is afwachten. De eerste bewoners van een tiny house waren Karin Prins (35), haar man Gijsbert Schutten (40), hun dochter Juliette (4) en hun zoon Berend (1).

“We woonden in een appartement in Zeist, maar droomden altijd al van een huis met een veranda en buitenruimte”, zegt Karin tegen het AD. “Toen ik drie jaar geleden las over tiny houses was ik op slag verliefd. Maar dat was niet het enige, ook de filosofie achter de tiny houses, minder en bewuster consumeren, sprak me erg aan. En het scheelde enorm in de kosten.”

Binnenkijken bij

Een beetje nieuwsgierig zijn we natuurlijk wel. Hoe ziet dat er dan uit zo’n huisje van 25 vierkante meter? Je kunt het zelf gaan bekijken op zaterdag 16 juni van 13.00 tot 16.00 uur bij de Kelvinbaan 40. Om je nieuwsgierigheid alvast een beetje tevreden te stellen, hebben we alvast enkele foto’s die de Volkskrant recent publiceerde voor je op een rij gezet.

Mike Kreft en Floor Heijmans, foto Marcel van den Bergh
Gerbrand van der Weg en Natasja Oosterloot, foto Marcel van den Bergh
Karin Prins woont met haar gezin in een tiny house. Foto Koen Laureij
Hester Lof en haar dochter, foto Marcel van den Bergh
Hester Lof en haar dochter, foto Marcel van den Bergh
Gerbrand van der Weg en Natasja Oosterloo, foto Marcel van den Bergh
Gerbrand van der Weg en Natasja Oosterloo, foto Marcel van den Bergh
Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie