Hoera! Er komen 67 nieuwe appartementen aan de Zoomstede

Door redactie 27 juni 2018

Een van de kantoorgebouwen aan de Zoomstede is opgekocht en wordt omgebouwd tot een appartementencomplex. Na de verbouwing, zowel aan de buiten- als binnenkant, telt Nieuwegein in één klap maar liefst 67 extra appartementen.

Een groot deel van de nieuwe appartementen wordt een zorgwoning, maar er komen ook enkele woningen voor starters. De projectontwikkelaar die het kantoorpand gaat ombouwen, moet wel aan de bak. Het pand wordt aan de kant van de Nachtwachtstede naar voren toe uitgebouwd, de huidige ingang aan de Zoomstede wordt naar de achterzijde verplaatst en alle gevels worden opnieuw bekleed.

Split level

De gemeente heeft recent aangegeven feitelijk akkoord te zijn met de transformatie, mede omdat het kantoorgebouw al een tijd leeg staat. Wat ook meespeelt is dat de nieuwe appartementen zowel voor ouderen met een beginnende zorgvraag als starten zijn bedoeld. Er zullen 54 seniorenwoningen worden gemaakt en enkele zogenoemde splitlevel woningen. Van de 54 seniorenwoningen worden 16 woningen aan de achterzijde, grenzend aan de Nachtwachtstede en uitkijkend op de parkeergarage, ook aangeboden aan starters.

Uit de tekeningen blijkt dat het om zowel 2- als 3-kamer appartementen zal gaan, die variëren in oppervlakte tussen de 48 en 76 vierkante meter. Aan de kant van de Nachtwachtstede komen balkons, terwijl aan de kant van de Zoomstede zogenoemde ‘wintertuinen’ komen, waarmee wordt bedoeld dat deze balkons met ramen zal worden afgeschermd van het verkeersgeluid.

Oplevering

Het is nog niet bekend hoe de appartementen er van binnen uit zullen komen te zien of wanneer deze daadwerkelijk opgeleverd zullen worden.

Visuele weergave uit bouwaanvraag - Zuidzijde
Huisnummerplan
De wintertuin als illustratie
Het pand nu
Visuele weergave uit bouwaanvraag - Noordzijde

 

Foutje gespot?

Lees mee en reageer!

Reactie